Τι είναι το arduino?

 

 Το Arduino είναι μια «ανοικτού κώδικα» πλατφόρμα «πρωτοτυποποίησης» ηλεκτρονικών βασισμένη σε ευέλικτο και εύκολο στη χρήση hardware και software που προορίζεται για να δημιουργήσει διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα. Αφού κατασκευαστεί, μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ένας μικροσκοπικός υπολογιστής, αφού ο χρήστης μπορεί να συνδέσει επάνω του πολλαπλές μονάδες εισόδου/εξόδου και να προγραμματίσει τον μικροελεγκτή να δέχεται δεδομένα από τις μονάδες εισόδου, να τα επεξεργάζεται και να στέλνει κατάλληλες εντολές στις μονάδες εξόδου. Μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί – και θα ήταν ένας αρκετά πετυχημένος παραλληλισμός – ότι λειτουργικά το Arduino μοιάζει πολύ με το NXT Brick των Lego Mindstorms NXT. Άλλωστε η ρομποτική είναι μια από τις πολλές εφαρμογές στις οποίες το Arduino διαπρέπει. 

 

Τι κάνει η IQ Development για εσάς?

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να αναλύσει, να σχεδιάσει και να αναπτύξει εφαρμογές πάνω σε αυτή την τεχνολογία με σκοπό ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του φυσικό προϊόν, πχ. ένα παιχνίδι. Αναλαμβάνουμε τον φυσικό σχεδιασμό αντικειμένων σε 3D, την εκτύπωση τους μέσω 3D εκτυπωτών έτσι ώστε να δώσουμε ζωή σε ιδέες που θα μπορούσαν να γίνουν καλούπια και να παραχθεί τελικό προϊόν.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ανάλυση του δικού σας project.

Case Study IQ Development (Joy-Toy’s)

Η εταιρεία μας προ ημερών, απέκτησε τα δικαιώματα επανακυκλοφορίας των παιχνιδιών joy-toy της Αφοι βιδαλη ΑΕ, που δραστηριοποιήθηκε από τα μέσα του 1960 έως τα τέλη του 1980. Τα τότε παιχνίδια, περιλάμβαναν πινακίδες, σηματοδότες και οχήματα, με τα οποία μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά ενώ ταυτόχρονα μάθαιναν και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σήμερα, αντίστοιχο παιχνίδι δυστυχώς δεν υπάρχει.

Στόχος μας, είναι η έκδοση ειδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την εκμάθηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με την χρήση φυσικού παιχνιδιού (τύπου Lego) αλλά και μέσω ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, κινητών) με την λογική όμως καθαρά του προγραμματισμού πάνω στο φυσικό παιχνίδι. Σκοπός μας, είναι να βάλουμε τα παιδιά στην γνώση, στον προγραμματισμό, στην ρομποτική αλλά κυρίως την ανάπτυξη δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης. Σημαντικό επίσης για εμάς, είναι το παιχνίδι να είναι made in Greece, αφού έχουμε αποφασίσει, η παραγωγή τους και η συσκευασία τους να γίνει στην Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή, βρίσκετε στο στάδιο της ανάλυσης και του σχεδιασμού των αντικειμένων (parts). Υπάρχουν δύο εκδόσεις: 

Vintage
Θέλοντας να τιμήσουμε την ιστορία του παιχνιδιού, θα επανεκδώσουμε βελτιωμένα κάποια μοντέλα σε πλαστικό, για τις ηλικίες 3-7 χρονών.

 

Robotics & Development

Σε αυτή την μορφή, ο χρήστης θα συναρμολογεί τα κομμάτια της πόλης του, θα συνδέει τους φωτεινούς σηματοδότες στις θέσεις που πρέπει στην μακέτα και με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου θα μπορεί να προγραμματίσει τον τρόπο λειτουργίας των σηματοδοτών (mini LED). Ουσιαστικά να αλλάξει τους χρόνους παραμονής κόκκινου, πράσινου στον κόμβο.  Στην συνέχεια, με την χρήση των ειδικών οχημάτων που θα έχει, θα μπορεί να τα οδηγεί μέσω του κινητού του και να λαμβάνει οδηγίες & alerts για παραβάσεις που κάνει, πχ να περάσει με κόκκινο η να μπει σε απαγορευτικό. Πόσο πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος εκμάθησης του οδικού κώδικα συμπεριφοράς από το δια δραστικό παιχνίδι.

 

Σύντομα στο www.joy-toy.gr